onsdag 18 juni 2008

Barnens skolor

Nu har vi hittat skolor för både Adrian och Sera! Eftersom barnen i USA börjar skolan ett år tidigare, kommer Adrian att börja på klass 6 och Sera på klass 4 istället för 5 resp. 3. Juri var i kontakt med skolorna innan han kom hem på semester och han sa att attityden var positiv, att man är van vid att ta emot barn med annat modersmål än engelska. Här kommer länkar till skolorna:

Adrians ska gå i Westland Middle School: http://www.montgomeryschoolsmd.org/schools/westlandms/
Sera i Westbrook Elementary School: http://www.montgomeryschoolsmd.org/schools/westbrookes/

Spännande! Barnen har också fått ta del av länkarna, surfat och sett på bilder. Det känns nog verkligen stort, lite skrämmande men mest spännande!

Nu när Juri och Adrian varit på Åland, åkte Sera och jag till Vierumäki och stannade ett par dagar där. Marica, Lucas, Lucinda och Lucille hade hyrt en lägenhet där, en väldigt lyxig en! Vi tillbringade må-ons tillsammans och gick på diverse jumppa- och danstimmar. Det var skönt att tillbringa tid tillsammans utan stress och dessutom vara sportig! Sera var och simmade i en sjö, promenerade sen hem i blåsten i våt bikini varpå hon nyser och pyser idag. Sen vi kom hem har vi bara slöat, tvättat kläder och sett på Harry Potter (Flammande bägaren) och nu ska vi krypa i säng och läsa. Undrar hur det går i Vierumäki ikväll, vi läste nämligen Rasmus på luffen båda kvällarna vi var där och det var så spännande och vi blev ju mitt i, snuvade på lösningen! Lucille lovade ringa och berätta hur det gick med luffarna, tjuvarna och den snälla gamla damen som blev bestulen...

Nu nattinatt!

Inga kommentarer: