onsdag 25 juni 2008

Det blir verkligare...

Nu börjar allt plötsligt bli verkligare.... Det är inte så många veckor kvar innan vi åker iväg på vårt äventyr, exakt 5 faktiskt. Visumansökningen ska fyllas i, tid beställas på amerikanska ambassaden för intervju. Just nu håller vi på med att ringa till försäkringsbolag, Welho, Hbl, Helsingin Sanomat, telefonoperatörer för att säga upp , ändra, byta o s v. Tusen saker som måste fixas så vi inte betalar onödiga räkningar för något vi inte använder oss av.

Idag fick vi städa lägenheten igen en gång för att vår hyresgästs kontaktperson här i Finland ville komma för att titta på lägenheten som Angela, vår hyresgäst, valt på nätet. Kvinnan som besökte oss tyckte vi har en härlig lägenhet, hon gillade alla färger (!) och intygade att hon är nöjd att hon rekommenderat just den här lägenheten till Angela! Det kändes ju kiva! Jag försökte bjuda ut vår bil åt henne samtidigt ;)

Igår var Anneli här och rotade igenom vår källare för att välja babykläder, babysitter, barnstol, matstol, badkar, täcken och påslakan till sin "Fidel" som föds i september. Vi insåg samtidigt hur mycket saker vi har i källaren som bara borde bort, antingen skänkas eller kastas! Ännu ett stressmoment innan vi åker. Just nu känns det som om det finns en miljon saker att göra, ringa, städa, kasta. För en stund sedan blev jag så matt så jag bara lade allt åt sidan och började surfa på nätet för att hitta dansskolor i DC. Det visade sig att det finns en hel del!! Det är mer eller mindre att välja och vraka! Den jag fastnade för på basen av utbudet finns faktiskt på cykelavstånd längs crescent trail från vårt hem till Bethesda centrum, ca 2 km! Lät jättefint! Där bjuds salsa, ballroom, tango, swing. Kanske tango sku vara något att prova på!? Vid sidan om salsan förstås! Argentinsk tango lockar jättemycket.

Igår surfade vi också för att hitta mål för min 40-års resa i USA. Jag har drömt om att få åka till Miami eller något i närheten. Vi hittade ett härligt ställe som Juri haft kontakt till tidigare i sommar. Det är ett lyxigt hus på "Venice beach" i Florida. Huset ligger 2 timmars körväg från Disney world, lite längre från Miami. Här är adressen till stället: http://www.suncoastgetaway.com/ Där torde inte oktoberregnet och
-stormarna härja på samma sätt som på Atlantkusten, t.ex. vid West Palm Beach o.dyl. Få se om planerna håller, imorgon borde vi boka huset för att vara säkra på att få det! Mamma kommer också att vara där med oss vilket blir jättekiva!!

Ja Juri har ju kommit hem nu på semester. Hur det känns?? Som en chock! Ingen kan ana hur mycket vi grälat de senaste dagarna! Det är nog ganska jobbigt att försöka komma in i någon sorts vardag igen. Vi som har hittat våra system på tremanhand (och han sina!). Så plötsligt ska vi återförenas och leva sida vid sida igen..... kan bara säga att det är jävligt jobbigt! Hoppas allt lugnar sig snart! Idag diskuterade vi första gången igenom det, det kändes skönt! Kanske vi alla trodde att det var bara att ta vid där vi slutade i november ifjol men så lätt har det inte varit! Båda har hittat egna sätt att leva på varsitt håll och nu ska vi försöka hitta tillbaka igen. Kanske är det riktigt bra att vi åker bort, till något som är nytt för båda, ett nytt hem, en ny stad (för oss) och en ny stadsdel (för Juri). Framförallt en ny vardag!

Nu sitter Adrian och Juri och vrålar framför Tyskland-Turkiet. Båda är tämligen förvånade över att Sera och jag kommer att gå i säng och högläsa "Dårarnas ö" istället för att se på matchen. Kanske vi är konstiga ;) Ska nog ta en titt i rutan ifall någon läckerbit syns i närbild...
Hejsvejs!

Inga kommentarer: