tisdag 15 september 2009

en septemberkväll i värmen!

Ikväll promenerade jag hem från Tenly Town efter en zumbatimme. Det är ganska så lång väg till Wriley Rd därifrån! Jag gick längs Chesapeak St. i den mörka, otroligt varma kvällen. Mätaren visade på 24 grader ännu kl. 8 på kvällen och jag var klädd i kortbyxor och topp. Jag gick längs de tysta gatorna, hörde de öronbedövande cikadorna gnissla, såg in i alla gardinlösa hem där människor, åt, umgicks, såg på tv och livet kändes så härligt! Jag korsade Western Avenue, tog en genväg över Western Markets gård, butiken där vi köpte julkalkonen i fjol och som blivit utsatt för ett beväpnat rån häromveckan. Tankarna gick vidare till ett annat beväpnat råd som skedde förra veckan ett par kvarter från oss men inte ens det fick mig att känna något annat än en otrolig känsla av välbefinnande, trygghet och hemtrevlighet. Vägen gick längs Allan Rd, förbi "crazy house" eller Barbapapahuset, Kates hem och andra välbekanta hus och snart, in nerförsbacken skymtade vårt vita, upplysta hem! Jag kände så starkt att jag trivs otroligt bra!

Samtidigt jag gick uppför trapporna till huset, kurvade vår bil in på gården och ut hoppade Adrian efter sina trumlektioner, Sera som blivit hämtad från Hayley och Juri som hämtat dem. Adrian trivs så super med sitt trummande och idag beställde han och Juri ett trumset åt honom. Så nu är det slut på friden i huset och trummorna kommer att invadera basementen där jag nu sitter och gör mina smycken...
På tal om smycken så har jag en veritabel fabrik på gång. Jag har t o m beställningar, en av Annika och tre av Gardys syster. Två av beställningarna är redan fixade. En hel del av tiden går åt till att surfa på ebay och bjuda på pärlor och tillbehör eller åka omkring i pärlaffärer och hitta förmånliga men fina material att göra smycken av. Igår var Hayley, Sera och jag på äventyr. Jag var mitt i ett projekt och de gammalrosa glaspärlorna tog slut så jag behövde mer. Jag tänkte glädja flickorna och efter skolan meddela att jag tänkte ta dem med till Alexandria till den ljuvliga Potomac Bead Company. De blev jätteglada och vi tog metron via Metro Center till King's Street, en resa på närmare 40 minuter, promenerade sen 20 minuter till butiken. Det var hett och långt men flickornas humör var på topp! Jag skojade med dem att butiken säkert är stängd när vi kämpat så här hårt för att komma dit. Skrattet fastnade i halsen då vi kom fram och butiken var stängd på måndagar! Flickorna tog det med ro men jag var så trött och sur att jag hade svårt att hålla humöret. Intill den stängda affären fanns en smyckesaffär och flickorna ville gå in i den istället. 3 damer betjänade oss och var så trevliga! De tyckte väldigt synd om oss och när de hörde att jag var ute efter en speciell sorts pärlor, avslöjade de att de visserligen inte säljer pärlor men att de kan gå ner i källaren och leta eftersom de har kilovis med lösa pärlor då de själva gjort alla smycken de sålde. Efter 10 minuter kom de upp med en låda med enbart gammalrosa glaspärlor och jag hittade exakt sådana som jag behövde, dessutom för ett betydligt lägre pris än i Potomac Bead company! Kvinnorna var nyfikna på var jag skaffar mina pärlor av tyckte att det inte är värt att köpa dem i dyra butiker som den jag besökt utan försöka få en tax-number för att kunna köpa pärlor i större kvantiteter i wholesale vilket jag antar betyder partibutiker. Vi tillbringade en timme i butiken tills de stängde och var alla på gott humör när vi gick ut med små inköp i våra kassar! Vi var hemma först närmare 9 på kvällen efter en äventyrseftermiddag!

Idag hade jag som vanligt psykologiföreläsningar och blev igen confused av alla statistikprogram, centrala nervsystem och dyl och helt vimsig när jag lämnade föreläsningssalen. Nästa vecka har vi tent!! Jag hoppade i bilen och åkte till Tysons Corner för att träffa Merja och vi åt en lunch och fräste sen iväg till manikyr och pedikyr. Vilken lyxig eftermiddag. I två timmar satt vi i varsin stol och blev filade, tvättade, masserade och lackade. Idag tog jag en nude-färg så jag har fräscha glänsande naglar vilket är ovanligt för mig som oftast har granna färger!

Nu har vi kvällsritualer på gång, kvällsmål och sängdags så jag tror jag avrundar här! Godnatt!

2 kommentarer:

Unknown sa...

Roligt att höra att du igen är på gott humör!! Och vilken tur att butiken var stängd så du fick dina pärlor förmånligare, ibland blir man glatt överraskad.
Här känns det höstlikt i dag och regnar men det är otroligt varmt för att vara i mitten av september.

Annika Johanna Westerlund sa...

...va roligt att du trivs o e på gott humör....men hoppas du vill komma hitåt en dag igen!