torsdag 6 augusti 2009

Kings Dominion


Igår ringde väckarklockan 7 och yrvakna steg alla upp för en dag på Kings Dominion! http://www.kingsdominion.com/#actions
Vi åkte iväg 8.30 på en färd som tar 2-2½ timmar. Det var hett, soligt och vi var förväntansfulla (jo även mammorna)! Efter en stopp vid Dunkin' Donuts, rullade vi in på den stora parkeringen just efter öppningsdags. Därefter följde 10 timmar av ständigt rullande, skakande, skrikande, skrattande! Vilka berg-och-dalbanor de hade! Här i USA koncentrerar man sig mest på b-d-b och de är osannolika! http://www.youtube.com/watch?v=J5FII0IxES4 är en video på den mest spektakulära rollercoastern vi sett och upplevt - Volcano, the blast coaster - som åkte 110 km/h! Det är den enda b-d-b som skjuts rakt upp i luften ur en vulkan i 110 km/h! Efter den adrenalinrushen var allt mer eller mindre piece of cake :) Men de flesta rackerierna var dock skrämmande tyckte jag som vuxen! Barnen var så otroligt duktiga och modiga! Alla utom Sera fick gå i vilka attraktioner som helst, hon var litet för kort för vissa av dem men hon märkte att hon ändå inte velat gå i de värsta av dem. Kanske nästa år!
Eftersom det var superhett, och Kings Dominion består av en halva vattenpark, sökte vi oss dit i eftermiddagshettan. Där tillbringade vi några timmar i vattenrutschbanor och plask! Så gick vi tillbaka till rollercoaster-helsike och fortsatte våra adrenalinruscher. Vi konstaterade att vi varit Kings Domninion i 10 timmar och när mörkret föll, var det dags att avrunda med ett sista åk. Natten var ännu otroligt varm när vi dök in i 7eleven och tog med oss bilsnacks och susade hemåt i mörkret.
Efter att ha sett diverse nöjesfält, t.ex. Disney world eller andra stora bl.a. i Spanien, tycker jag att Kings Dominion var det mest sympatiska nöjesfältet jag varit på. Parken var stor och kunde svälja en stor folkmassa så några hysteriska köer uppstod ingenstans. Samtidigt var där en trevlig, lugn och glad stämning. Dit åker vi nog gärna flera gånger!

Inga kommentarer: