söndag 2 augusti 2009

DC-turistande och mera pool

Sofias besök här blev kort men härligt kiva! Sera, Kevin och hon badade i den lilla bassängen på gården, vi åt god mat och satt länge och sent i trädgården och diskuterade djupa frågor om liv, förhållanden. Följande morgon latade vi oss alla länge, sov sent och åt morgonmål vid middagstid! Sofia hämtades av Karen och vi andra åkte iväg in till DC. På vägen stannade vi i Tenley Town på Guapos på en Marguerita eftersom det ösösregnade! Så tog vi metron in till Farragut north och vandrade sen mot Vita huset och tog de foton man bara måste ta. Solen sken igen och det var varmt och skönt. Helena fick skavsår på tårna så vi vandrade i sakta mak mot Washington Memorial utan avsikter att ta en hel turistur med allt vad Capitol Hill, Lincoln Memorial, Vietnam monument heter. Sera och Kevin ville absolut räkna hur många amerikanska flaggor som vajar kring Washington Monument och kom efter flera dubbelkollar till att där finns 50 st. Vi stötte också på en man med en kamera av aldrig skådat linsmått som erbjöd oss att kika in i hans objektiv för att se de beväpnade män som vankar beskyddande uppe på Vita Husets tak. Det var fascinerande, vi kunde t o m se deras vapen! Så avslutade vi vår tur med en mastodont-fett-orgie på Burger King och var hemma vid 9-snåret.
Följande morgon gassade solen och det var "extremly hot and humid" så vi tog bilen till en ny pool i Rockville. Den var större än Bethesda mysiga, trygga hempool och hade flera rutschkanor, hopptorn och bassänger. Barnen var ivriga och åkte, sprang, hoppade i flera timmar medan Helena och jag fick ligga och njuta i solen. Ett par gånger började det regna och vi räddade alla handdukar och väskor för en liten stund bara för att återvända och fortsätta vårt solande.
Idag, söndag, åkte vi till flygfältet för att hämta Adrian och Juri. De anlände enligt tidtabell och t o m customsprocedurerna räckte kortare tid än vanligt. Innan 5 var vi hemma och jag bestämde mig för att gå på danstimmar till Chevy Chase ballroom. Helena som inte ännu var redo för ruedatimmar, tog en shoppingtur i Friendship Heights för att se Bloomingdales, Luis Vuitton, Gap och dylikt men eftersom det var söndag och alla butiker stängde 6, senast 7, fick hon nöja sig med en lång shoppintur i Bloomingdales och lämna de övriga till senare. Vi kom hem vid 8-snåret, gjorde en megapesto och satt sen ute och åt, pratade och njöt. Adrian stackarn var så slut så han slocknade innan maten och sov som en stock klockan 8. Han kommer antagligen att rastlöst vanka i huset vid 6 i morgon bitti och undra varför alla sover så länge.
Nu är huset tyst, alla sover gott och jag ska avrunda för idag. Godnatt!

1 kommentar:

Unknown sa...

Kiva att höra att resan gått bra för Adrian och Juri! Nu har vi haft fint väder blandat med åskskurar, fuktigt och aning kvalmigt emellan, men sommarväder ändå! Ni har tydligen långa sköna lata dagar- just så som det skall vara när man tar vara på sommaren!