onsdag 26 augusti 2009

Supply list och ebay

Supply list och ebay är två nyckelord just nu i familjen. I förrgår tillbringade vi en stund i Staples och packade korgarna fulla med grejer inför skolstarten. I år hade vi Kim, Hayley och Jonah med oss så det tog betydligt kortare tid än ifjol. Förstås visste vi en hel del mera men att ha effektiva Kim med, hjälper ju alltid! I år var listorna kortare än ifjol, det tyckte vi alla. Borta var tennisstrumporna och -bollarna, de obligatoriska hand sanitizerna och andra näsdukar, minigrippåsar. De fanns på listan över frivilliga donationer istället. Kanske någon hade klagat på priset ifjol? Fast vad vet jag, vi gick ut ur Staples 130 dollar fattigare ändå! På kvällen satt Sera och Hayley och pysslade med sina binders och papper, fixade igång en hel mapp för skolan. Det var så rörande att se, framförallt när jag jämför med fjolåret då allt stort var framför, inga kompisar fanns då ännu!

Vi har surfat och bjudit och köpt på ebay de senaste dagarna. Efter all vår telefonrumba, har vi nu ställts inför faktum att både Adrian och jag måste få en telefon. Adrian har varit så duktig och letat efter billiga alternativ på nätet och så hittade han sin Nokia expressmusic på ebay. Vi betalade och kort därefter kom ett meddelande att telefonen inte fanns i lager.... Tur så fick vi pengarna tillbaka och Adrian började processen från början. Nu har han beställt och betalt en likadan. Den kommer från Los Angeles så vi får se när den är här. Troligen innan skolan börjar. Jag beställde min Nokia 7610 Supernova från nokiausa.com vilket känns tryggt. Den kommer bara från NYC så den kanske anländer lite tidigare än Adrians. Betalade 199 dollar för den.

Jag har också fastnat på ebay och beställt en hel del pärlor, lås och annat smyckestillbehör. Man blir så lätt hooked på att beställa och bjuda när vissa saker är så billiga. T ex beställde jag 100 silverpärlor för 1 dollar. Det kan man kalla billigt. Free shipping dessutom! Jag tror inte att jag öppnar ebay på ett tag nu för fast inköpen är små så är Ikea-effekten där - "bara den och den och den och den för den är ju så billig - och så är slutsumman över 50 dollar igen. Så nu hålls ebay stängd, ett tag :)

Igår var jag på zumba första gången. Jag har hört om det så mycket men aldrig provat och igår var första steget i äventyret. Jag åkte iväg i tid för att hitta parkering men allt var fullt så jag smet in i Whole Foods och trodde jag var smart när jag tänkte titta in i butiken, köpa en flaska vin till kvällen och därmed få validation på mitt parkeringskort. De flesta butiker har 2 timmars parkering och jag skulle ju hinna hur bra som helst. På vägen ut såg jag parkeringsinfo, 1 timme, utöver det 8 dollar för varje påbörjad timme!! shit! Det blev dyr zumba... Nåja, jag vet att inte parkera där nästa gång!
Zumban var helt härlig! Det är aerobic kombinerad med dans till livsglad salsa, merengue, reggaeton, bachata, cumbia, funk. Vi dansade, svettades och skrattade. Jag råkade hamna i en del av salen som var fylld av afrikanska kvinnor och de tjoade och klappade och svängde sina stora rumpor så svetten stänkte! Vilken energi! Jag vill absolut fortsätta gå dit!

När jag kom hem, hade Juri beställt Thai-mat åt oss. Han kom hem från sin resa tidigare än tänkt, jag tror de hade fått allt gjort snabbare än väntat. Eftersom han var den återvändande trötta resenären, fick han bestämma vad och var vi åt så vi satt framför tv:n hopknycklade och såg på något fånigt program där Shaq O'Neil, basketspelaren på 2.20m, spelade beachvolley mot två snygga brudar och ifall han skulle förlora, skulle han gå längs beachen iklädd rosa bikinibyxor. Han förlorade, och vaggade iväg i neonrosa stora byxor. Jaaaha, var det liksom värt att vänta på det? Men maten var god!

Imorgon ska Adrian på orientation day till Westland. Han får bekanta sig med skolan och vara där från morgonen 7.50. Eleverna får lära sig hur de handskas med sina "lockers" :) På tal om Adrian, han var på sin första trumlektion på Bach 2 Rock igår. Han tar över här och berättar lite om hur det gick till:

Min lärare hette Luke o han va kiva, han fråga hudan musik jag tycker om. Han lärde mig att spela på virveltrumman först sen så lärde han mig några komp, och sen några drumfills ännu. Min nästa lektion e på tisdag nästa vecka.

Kommentar till Adrians långa inlägg... Luke hade berömt Adrian massor och sagt att han är imponerad av hur mycket Adrian kan och att "he's like a natural"! Man kunde se på Adrian att han verkligen var nöjd!

4 kommentarer:

Unknown sa...

det händer och sker over there!! Det där med zumba låter helt härligt, kan tänka mig att det är en annan fart än här, naturligare....
Vad roligt att Adrian fick beröm, men så som han övat *s* Nu gäller det bara att hitta en plats där han får öva helt ifred!?
Nu har jag anmält mig till spanska för nybörjare- få se om något fastnar ännu....

Ann sa...

Jag tror också att Adrian is a natural!! Tufft att han börjar ta trumlektioner! Nicko McBrain släng dig i väggen! :)

Hoppas allt går bra med skolstarten, spännande!

p.s. väntar på att zumba ska komma hitåt!

Unknown sa...

Tänkte på dig när jag åkte iväg till Elixia idag och kom ihåg när vi brukade åka dit tillsammans! Jag tror att zumba är just för dig! Hoppas det finns flere bra timmar på ditt gym!

Go Adrian go! Väntar på mitt backstage pass om 10 år!

Annika Johanna Westerlund sa...

ååå jag har kolalt på ostos tv ofta när de säljer zumba...jag bara sku villa ha det hit oxå till ex elixia el dyl. Det e säkert jätteroligt!
Snart har ni Adrian i något garage o spela trummor till ett stort kommande bänd.