fredag 8 maj 2009

Föräldraförfrågan

Only in America! Nu har vi ställts inför det hrmmm, genanta faktum, (blossande röda kinder) att vi måste besluta oss för om vår son FÅR delta i sexualundervisning på högstadiet. Herreguud, lever vi på 1700-talet? Tänk om Adrian får lära sig om hur barn blir till eller att det finns något som heter HIV? Vi fick ett långt, utförligt formulerat och informativt brev om hur det hör till klass 6 att få information om hälsa, sexualitet, könssjukdomar och prevention. Varje delområde beskrevs in i minsta detalj så inget lämnas åt slumpen. Efter att sakligt och utförligt informerats om vad hälsofostran kommer att innehålla (angående det ovannämnda endast) fick vi ett frågeformulär där vi skulle kryssa i yes or no för följande:

I give permission for my student to recieve instruction on Family Life and Human Sexuality (med versaler, visst) yes no

I give permission for my student to recieve instruction on Disease Prevention and Control yes no

För oss finnar känns det onekligen litet underligt. Vad händer om en förälder säger nej? Undrar hur ofta det sker? Undrar också allvarligt talat på vilken nivå sexualundervisningen är då man bör vara överförsiktig med vad man säger. Kan tänka mig att den är väldigt torr och faktabaserad. Suck. Nå, vi kryssade i yes och hoppas på det bästa.
We are in America!

Denna del av America visar sig från sin underbaraste sida just nu! Det är soligt, varmt och underbart fuktigt efter alla dessa regndagar! Och grönt! Så frodigt som om vi vore i en regnskog, färger, blommor, blad, fåglar, dofter! Härligt!

2 kommentarer:

Jenni sa...

hihi.... eftersom man är en finne talar man inte om såna saker, så ni kryssa ju helt konstigt;) Å andra sidan kanske det sku vara bra, man sku i alla fall veta vad de talar om i skolan. Kramar från Jenni

Annika Johanna Westerlund sa...

nämen herregud ändå!!! inte fyllde mina föräldrar i några formulär utan det hette biologi i skolan på min tid o resten lärde man sej genom att leva livet...eller hur?
Heja USA???