tisdag 26 maj 2009

Miss Lucy och Tabata



I 3 dagars tid har vi haft de söta små shih tzuna Tabata (bilden högst upp) och Miss Lucy hos oss. De tillhör en kvinna som heter Mary och som älskar Shih Tzun. Hon har 6 stycken!! Sera och Adrian har träffat dem ett par gånger och som man gissar har Sera bett om att få en egen hund. Hon har t. o. m. skrivit ett arbete i skolan som heter "How to convince your parents to get you a dog". Mary har erbjudit sig att låna ut sina godingar åt oss när som helst och nu gjorde vi slag i saken. Alla förstår säkert att vi inte var intresserade av att ta 6 stycken små loppor hit så barnen fick välja 2. Miss Lucy var given, hon är så söt och lugn och go'. Henne kan man lyfta upp i en hand och hon ligger stilla och tittar på en. När man går nära henne och pratar med henne, kastar hon sig på rygg och vill bli kliad :) Tabata är litet gladare och spralligare, hon får spunk ibland och springer omkring som ett yrväder en stund. Men jättelugna är de båda två! Barnen har skött dem så fint, gått ut med dem, lagat mat åt dem och skrapat och gullat med dem i överflöd. Att vi vuxna inte var så glada hela tiden kan man väl ana när dammtrollen bajsade i trappan, kissade på nya mattan i vardagsrummet och vägrade sova nån annastans än med oss i sängen. Suck! Idag förde Sera, Adrian, Abby och jag dem tillbaka. Lite tomt är det onekligen i huset.

2 kommentarer:

Ann sa...

Haha, "How to convince your parents to get you a dog"! :) Bra tänkt, Sera!!
Hrmpf. Jag måste väl medge att Miss Lucy och Tabata är ganska söta ändå. Fast jag har lite svårt med dammvippor överlag.
Men de låter ju goa och glada och LUGNA! (jämför med yrvädret Hobbelsson här hemma..)
Men kissa och bajsa inne? GAH. Är det månntro något slags protest?
Kan tro att det blev tomt efter dem dock. Vi skulle gärna låna ut Hobbe några dagar, om inte annat så för att "convince your parents why you should NOT get a dog"! Nä, jag bara skojade - han är ju det finaste vi har men visst - jobbig också!!
De senaste dagarna har han varit närmast odräglig och skäller och domderar. Dessutom har han spytt 3 ggr på 1 dygn nu, men tyvärr verkar det vara vårt fel för jag tror magsäcken vi köpt åt honom blivit lite gammal.. *skäms*

Unknown sa...

Perfekt tänkt att låna hundar! Adrian och Sera fick en liten inblick i hur det är att vara hundägare, och dessutom tar ni ju reda på att ingen är allergisk! Men- ingen hund i ert hus, ni skall ju komma mot Finland snart!?