tisdag 12 maj 2009

Humming birds - kolibrin




Idag var jag en riktig desperate housewife tillsammans med Meppu. Vi åkte iväg till Wallmart för att handla präktiga grejer. Vi behövde nytt duschdraperi till Seras och mitt badrum, badrumsmattor, ogräsbekämpningsmedel och dylikt. När man går i en så billig butik, skapas ett behov att köpa en massa annat på samma gång så jag kom ut med 2 par shorts åt Adrian, 2 toppar och en kjol åt Sera
, salladsbestick, saftkanna, pärlor och det bästa av allt: äntligen ett matningsbord för kolibrin. Vi råkade förra sommaren se ett par kolibrin flaxa förbi så nu hoppas vi att de stannar till vid vårt bord. Kolibrina dras till rött så matstället är helrött med småsmå hål för en liten mininäbb att dricka nektar ut. Nektaren är också röd. Kolibrin dricker ju som känt medan den är i luften och den är väldigt känslig för rörelse. Vi hängde ut bordet utanför vårt matsalsfönster på en krok som är fäst med sugkoppar. Adrian printade ut en bild av en kolibri i färg som vi fäste innanför fönstret för att låta fåglarna tro att det redan används. Så nu är det bara att vänta!! Spännande! (det är den övre bilden som är vår matplats, den nedre är tagen från internet). Såhär i efterskott kan jag berätta att vi dagligen har kolibrin på besök!

2 kommentarer:

Ann sa...

Så exotiskt!!
Om ni lyckas fånga turbovingen på foto skulle det vara kiva att se!
Hoppas kvittertippan hittar till sin nya, fina röda oas!

Annika Johanna Westerlund sa...

Ååååå va härligt! Kaffekopp ihanden ute i trädgården o bakgrundsmusiken av kolibrina....åååååååh! Avundsjuk igen en gång ;)