fredag 18 juni 2010

Crater Lake och Kalifornien

Onsdag 17 juni 2010
Klockan 05.00 ringde telefonen pa svettiga Super8 och innan vi vaknat till och fattat att det var telefonen, tog det sin goda stund. Det var receptionen som ville meddela att vart kort inte gatt igenom. Suck, maste det faktiskt fixas den tiden pa morgonen? Juri vinglade ivag upp till disken med mitt Diners kort och tillbaka till sangen igen.  8 steg vi alla upp, duschade och at varldens futtigaste morgonmal. Vi ville komma ivag snabbt med hopp om att na Kalifornien annu idag, allra helst San Fransisco! Adrian kom pa att han verkligen, superdupergarna ville ha en basketskjorta, Portland Trail Blazers sa vi stannade en extra timme pa rummet for att ringa runt till olika sportaffarer och kolla om de hade skjortan i fraga. Den enda som svarade positivt fanns i en mall utanfor Portland sa vi akte dit och tillbringade en timme dar, shoppade litet klader och Adrian fick sin skjorta med nummer 7, Brandon Roy. Tog en Starbucks i flykten och hoppade i bilen. Juri hade bestamt att vi absolut maste aka till Crater Lake, en 5 timmars fard till en vulkansjo uppe i bergen pa vag ner mot Kalifornien. Den resan blev en riktigt skrattresa! Igen en gang ringlade vagen upp i bergen, temperaturen sjonk, snovallarna vallde fram och naturen sag ut som den i Bromarv eller Barosund.... Tills de hoga bergstopparna tittade fram och bergsbackar porlade omkring oss. Efter vara 5 rumpstelnande timmar, dok Crater Lake upp, ofattbart vacker! Allt var sa tyst, snotacket lag tryggt pa marken, solen sken varm och sjon var enorm och sa otroligt bla! Den ar den djupaste sjon i USA,  varldens sjunde djupaste (600 m) och uppstod for over 7000 ar sedan da vulkanen hade ett utbrott. Kratervaggarna var branta och skrammande sa sjon tedde sig onabar och litet skrammande! 
Efter naturupplevelsen hoppade vi in i bilen och varmde oss och knappade in Redding, den forsta staden efter gransen till Kalifornien, 3 h.... Vi hade redan tidigare insett att San Fransisco idag annu var en utopi, for lang korvag! Ingen mat i magen, bara frukter och granola bars, insag vi att vi helt enkelt maste stanna pa vagen. I en gudsforgaten by 1 timme fran Crater Lake hittade vi en sot liten mexikansk restaurang dar vi kunde fa mat. Killarna sag pa basketfinalen i baren medan Sera och jag konverserade vid matbordet. Sera var sa sot, visade sociala talanger med att inleda diskussionen med att artigt fraga hur gammal jag var nar jag hade mitt forsta sommarjobb och vad jag gjorde da, nar jag bestamde mig for att studera till larare o s v. Sotnos! Hon sa att hon sjalv funderar mellan att bli larare eller servitris :) I morkret korde vi sedan vidare bara for att inom en kvart nastan missa skylten som valkomnade oss till Kalifornien. Vi fick svanga om och ta en ny filmsnutt med videokameran, det ar ju inte varje dag man aker in i CALIFORNIA!  Nu har vi annu 2 timmar kvar att kora innan vi nar vart foljande svettiga motell i Redding, navigatorn sager 11.47 pm. Det ar ganska mysigt att kora i morkret, speciellt da Juri kor och jag sitter och knapprar pa hans nya fina Mac med en Corona och ett glas vin i palsen. Killarna hotar med att stiga upp fore 7 for att ga till nan bar och se fotismatchen mellan USA och Slovenien. Jag tror att Sera och jag stannar en stund i sangen anda.... Men snabbt vill vi ivag, vi planerar att vara i San Fransisco tidig eftermiddag.

1 kommentar:

Unknown sa...

Så kiva att läsa och följa med- du skriver så beskrivande att man nästan ser framför sig den djupa skrämmande sjön! Förutom att det är fint att läsa är det säkert också för er bra att ha en resebeskrivning, tyvärr glömmer man så fort och nu finns det upptecknat!