måndag 21 juni 2010

kankkarankka-dag

Det var kyligt och mulet nar vi vaknade i Monterey. Vart rum vara ju jattefint sa det kandes synd att lamna det men vi ville vidare. Efter ett snappet godare continental breakfast, packade vi grejerna i bilen och akte mot Santa Barbara. Ingen visste riktigt vad vi ville gora och var vi skulle stanna. Vi korde i dimma och fukt och bestamde oss for att stanna i Morro Bay for lunch. Vi hittade en underbar italiensk restaurang vid havet! Solen hade tittat fram och det var antligen litet varmare! Agaren var trevlig och smapratade med oss om ditt och datt, tipsade om fina vingardar. Vid bordet bredvid satt ett par med en baby. Foraldrarna tomde en flaska vin och berattade att de maste lugna sina nerver efter nattens eskapader. De hade namligen campat, bott i talt och mitt i natten blivit vackta av ett bergslejon som tassat runt taltet! Man kan gissa att de inte sovit en blund efter det och de var overtygade om att hotell var ett battre alternativ :) 
Var servitor, fran Pamplona, var ocksa trevlig, ville lara sig lite finska och kunde t o m saga TACK! Det var en av de fa trevliga handelserna under dagen.... 
Vi akte sen vidare och insag att vi missat redwood skogarna, morr! De fanns tidigare, narmare San Francisco. Under vagen insag vi ocksa att vingardarna stanger 5 och klockan var 4. Morr igen. Sa vi sa inte manga ord utan akte in i Santa Barbara och tog forsta basta Days Inn. Det visade sig vara riktigt fint och frascht! Vi fick ett rum med stora sangar och tva rum i samma. 
Vi akte genast ut for att leta en basketboll hoop och efter langt letande, hittade vi en utan nat och granne med en bajamaja-container. Jag gick pa en promenad pa stranden medan de andra spelade basket.
Sa akte Sera och Juri till motellet for att duscha medan Adrian och jag promenerade till downtown Santa Barbara. Vi gick langs huvudstraket, kopte litet grejer och traffade sen Juri och Sera. Vi promenerade en stund till och gick sen till Starbucks pa kvallssmorgas. Sa gick vi tillbaka till motellet med en flaska vin och lag i den stora King Size sangen och tittade pa Pulmuset medan barnen fick en glimt av 80-talets sapopera! 

1 kommentar:

Unknown sa...

Följer noggrant med varje nytt kapitel i resedagboken! Det känns ofattbart vad mycket ni hinner och orkar med- där har ni massor att minnas och tala om och se bilder om och om igen- tänk att få vara med om så mycket!