tisdag 15 juni 2010

Seattle here we come!

Var stora resa! 
Antligen ska jag uppdatera min blogg efter flera manaders paus.... Nu finns motivationen att skriva, vi ar ju pa vart stora aventyr! Vi startade 14.6 fran Wriley Rd, Bethesda och flog till Seattle. Hemresan sker fran Las Vegas 30.6. Vad som hander daremellan far vi se!
Vi startade alltsa mandag 14.6 och korde var gamla grona van till Baltimore dar vi lamnade henne pa langtidsparkering. Security checken gick smidigt och snart satt vi pa vart slitna Deltaplan pa vag till Minnesota. Vardinnorna var otrevliga, stressade och sura. En svettluktande ung brutta blev sur pa Juri for att HON inte horde att han ville bestalla en gin tonic at sig sjalv och ett glas vin at sin fru. Hon smallde fram 2 gin tonicar och efter att ha upplysts vanligt om misstaget, vande hon ryggen till Juri och smallde drinken pa hans bord och darefter kvittot pa betalningen for att demonstrativt visa vem som var skurken. Tacka vet vi Finnairs flygvardinnor :) 
Flygresan tog 2h, mellanlandningen var smidig och snart var vi pa vart 3 timmars flyg till Seattle. Nar vi steg ut ur planet, slog en iskyla emot oss.... Det kandes som att vara i Finland! Gratt, smaduggande och 12 grader. Tog oss till Avis for att losa ut var hyrbil bara for att stota pa problem nr 1, firman godkande inte vart debitkort och i ett skede sag det ut som om vi inte skulle fa nan bil. Vi fick lov att anlita desken intill, Alamo, innan vi fick en bil, dock en billigare! Efter en lang stund i underjorden bland biluthyrningsfirmorna, akte vi ivag med en ny Dodge Gran Caravan och resan hade borjat pa riktigt. Forsta etappen i duggregnet var vart “lyxiga” motell Days Inn. Innan vi checkade in, stannade vi pa det fettmattade Jack in a Box for en chicken bowl och hamburgare. Motellet var frascht och helt acceptabelt, litet liknande det vi sov pa med Peter, Jenni, Kasper och Hedvig forra sommaren pa var resa ner till Florida. 
Innan vi somnade, laste vi hogt ur “Finn Family Moomin Trolls”, del ett av de oversatta muminbockerna. Sera var hoglasaren for kvallen och vi klippte alla med ogonen innan kapitlet var slut. Litet fnissade vi nog at “Little My” (uttalat maj forstas) och, “Snufkin”, “Snorksmaiden”, “The Hemulen”. 
Tidsskillnaden gjorde att vi sov litet oroligt och alla vaknade till vid 4 eftersom den inre klockan var 7, vanlig tid att vakna i Bethesda alltsa! 

Inga kommentarer: