tisdag 15 juni 2010

Dag 2

Dag 2, Early awake in Seattle...
Underligt nog serverades morgonmal pa motellet! Vi fick t o m flingor och frukt och sa fick vi steka vara egna vafflor! Hoppade i bilen for att aka till Pike Fish Market, ett stalle som vi blivit rekommenderade (satt in webadress).
Fishmarketen var ganska fin med huvudattraktionen mitt i omradet: ett stort bord med farsk fisk och unga killar som var effektiva till tusen och gjorde en show av sin forsaljning. Med jamna mellanrum ropade de och tjoade. En s.k. inkastare forsokte locka kunder och sa fort en affar var klar, hojtade han till, varpa en kille bakom disken tog tag i fisken och slangde ivag den till en annan som packade in den. Det var en hel del energi bakom disken och folk som intresserat kollade in kommersen. Vi vandrade runt pa marketen i nagra timmar, tittade oss omkring, at rostade cashewnotter och clamchowder. Efterat hade vi tankt ga till SAM, Seattle Art Museum, for att se en utstallning om Kurt Cobain men det visade sig att museet var stangt mandag och tisdag. Luften gick ur oss och vi vandrade till bilen medan vi planerade resten av dagen. Vi bestamde oss for att ta farjan over till Bainbridge for att kora till skogen som omtalas som den enda regnskogen i nordamerika. Farden var inte varst speciell for oss, det kandes som om vi var i Finland, likadan omgivning, likadan gronska och naturen sag likadan ut pa andra sidan sundet. Vi skojade att vi var an i Barosund, an i Ekenas och daremellan i Pargas! Inte dumt i sig men kanske inte vad vi onskat oss. Vi insag ocksa att bilturen till regnskogen skulle ta oss narmare 4h sa planerna andrades. Vi tog sikte pa en liten hamnby, Gig Harbor, dar vi stannade pa en liten restaurang med stort fonster ut mot vattnet dar vi just nu sitter och har atit en god middag, druckit gott vin och sett pa NBA final mellan Boston Celtics och Los Angeles Lakers. Boston ligger under med 20 poang just nu sa Adrian tycker vi ska betala notan och hoppa i bilen for att aka tillbaka till motellet. 
Det ska vi gora, en skon biltur i en stor bil, fin natur och moomin som vantar pa Days Inn. Imorgon bitti stiger vi tidigt upp, aker till SAM och ser Kurt Cobain-utstallningen varefter vi tillbringar hela dagen i bil for att kora till Mount Reiner och Mount St. Helena. 

1 kommentar:

Unknown sa...

Jag tycker berget har ett jätte fint namn ;).
Hoppas dagen blev bra och Cobain intressant!