fredag 25 juni 2010

Universal Studios

Tidig vackning och morgonmal och nagorlunda i tid ivag mot LA och Universal Studios. 1,5 timmars korning. Vi kom fram halv 11-tiden vilket var en passlig tid att starta heldagen i theme parken.
Universal Studios visade sig vara jattefin och en positiv overraskning! En massa intressanta saker att se, valorganiserat program utan langa koer eller hysteri. Vi inledde dagen med en studio tour och fick se rekvisita fran manga kanda filmer. Det som gjorde det storsta intrycket pa oss alla var nog nar vi akte forbi Norman Bates motell och han kom ut ur ett av rummen, barande pa ett lik. Han dumpade liket i backluckan pa sin bil och fick sen syn pa oss. Med en mordisk blick drog han fram en kniv och borjade hotfullt ga mot oss med kniven lyft. Vi hann precis undan i var tram och akte runt gathornet bara for att se honom sta dar och glo mordiskt pa oss. Kusligt aven om vi var i sommarsolen! Vi sag ocksa den konstgjorda sjon dar Hajen filmats, gatan dar Desperate Housewives filmas och massor av andra intressanta grejer. Vi fick bl.a. aka in i en byggd metro-miljo dar vi sag specialeffekter som explosioner och metro-olyckor. Det var en jattespannande fard! 
Fran studio touren gick vi till en waterworld how dar samma action pagick med vattenskotrar och osannolika stuntgrejer. Skadisarna var kandisar fran bl a CSI, Grey's Anatomy, Indiana Jones, Mission Impossible, Star Trek och andra filmer sa kvaliteten pa showen var hog!
Sa at vi feta hamburgare som sig bor och drack en ol. Jag bestallde en Corona och holl pa att baxna nar jag sag att det var en trippelstorlek pa flaskan :) 
Efter lunchen gick vi pa Simpson's ride, en virtuell bergochdalbanetur. Tankte att det kanske nog inte ar sa varst haftigt men det var osannolikt!! Vi satt i en vagn som rorde sig pa stallet, skakade och vickade medan vi kastades ut i en rymd i hisnande farder tillsammans med familjen Simpson. Det var verkligen haftigt!!
Resten av dagen tillbringade vi i diverse rackerier och house of horrors. Vi orkade anda till 7 da parken stangde. Det var den mest positiva nojesparksupplevelsen jag haft och resten av familjen var ocksa supernojda!


Fastan vi var trotta, ville vi aka och se pa den legendariska Hollywood-signen och hittade pa internet ett tips varifran vi kunde se den pa hall. Man far ju naturligtvis inte ens komma i narheten av den sa den ska beundras pa tryggt avstand. Fotade och filmade litet pa en kulle dar sikten var ostord. Visst var den fin!


Sa akte vi in till LA, till Hollywood Boulevard for att se walk of fame. Det borjade bli kyligt och morkt och mjolksyran pressade pa efter en lang dag i solen. Vi parkerade och vandrade upp och ner langs gatan och fotade nagra av de haftigaste stjarnorna. 
Juri ville bli fotad vid Anthony Hopkins stjarna men nagot spoooookyt hande! Han valde av misstag Anthony Perkins som ju var motellagaren i Psycho, mannen vi sett tidigare... huuuuu!! 
Nar smartgransen var nadd och speciellt jag blev gnallig och trott (inte barnen hihi), ville Adrian annu se Michael Jacksons stjarna. Jag muttrade ilsket och gick med langa tander med pa att leta upp den. Tur var det! Det var en dag innan arsdagen for hans dod och folk hade satt sig pa trottoaren runt hans stjarna. Endel grat, spelade musik, hade levande ljus och stamningen var fin! Vi stod en lang stund och tittade pa och tog del av stamningen. T.om nyhetskameror var pa plats och Sera och jag blev fangade :)
Sa vandrade vi tillbaka till bilen och kunde konstatera att LA hade en litet kuslig stamning over sig och vi holl garna barnen valdigt nara intill oss nar vi gick. Det var litet underground stamning over Hollywood boulevard med smokeshops, porrbutiker, underkladsaffarer, tattoo studios och litet alternativa, smatt kufiska manniskor overallt. Mattet var ragat nar vi anlande till var bil pa en mork sidogata och hade parkeringsboter samtidigt som vi sag tva morka skepnader smyga omkring i omradet och se ut som om de verkligen inte hade goda avsikter. Det kandes skont att satta sig i trygga bilen och susa den 1,5 timme langa farden till Ocean Side och vart mysiga motell. Fa se vad vi orkar gora imorgon!! 

2 kommentarer:

Unknown sa...

Vilken dag! Vilka upplevelser! När skall ni hinna smälta allt ni varit med om- man är inte litet avundsjuk här i lilla Ekenäs!

Unknown sa...

Vilken häftig dag ni haft!