torsdag 6 november 2008

Obama - 08!

Det lönade sig att hålla tummar! Vilken historisk dag 11/04/08!!! Var man än rörde sig såg man människor med ett klistemärke på bröstet - I voted. Vilken stolthet!
Juri åkte på jobb 4 på morgonen och vi visste att vi inte ser honom innan onsdag kväll. Meppu kom till oss på valvaka och vi satt klistrade vid tv:n efter en god middag. Det framkom i ett relativt tidigt skede att Obama var segrare och vid midnatt fick vi alla höra det fantastiska tal som kommer att gå till historien. Det känns faktiskt fint att få ta del av det stora som händer i det här landet! Samtidigt är det på nåt sätt skönt att det är över. Vi har levt några månader här då presidentvalen dominerat vår vardag på alla sätt! Juri (som levt i det mer än ett år redan) har jobbat mer än någon kan klara av och nyhetssändningarna har avlöst varandra. Vardagen har präglats av reklam och sloganer. Och så plötsligt är allt bara över! Nu följer några månader av tom tid då Bush sitter i sitt vita hus och väntar på att Obama tar över!
Till natten bäddade vi åt Juri på soffan nere i vardagsrummet och på morgonen när vi steg upp till en vanlig skoldag (efter 4 dagars ledighet!) var han redan på jobb.
Monica åkte iväg på en egen tur till muséer i Washington och Meppu och jag tog vår bil till Potomac Mills, ett stort outlet-köpcentrum ca 1 h från oss. Jag köpte klänningar till Miami-resan. Ja, vi har nu beställt flyg till Miami veckoslutet 14-17 november för att njuta av sol, värme, dans och trevliga människor!

Idag, torsdag, skypade jag länge med Anneli och fick se Amanda som vuxit så mycket! Vad härligt söt hon var! Och Anneli fräsch som bara vad! Meppu kom på morgonen och hann tala en stund med Anneli innan Bruce kom för privatlektioner. Meppu var superduktig, hon dansade cha-cha som aldrig förr och videofilmade våra timmar. Jag hade en sämre dag, var aningen spänd och irriterad så det märktes.... Bruce hade fint tålamod och i slutet av danstimmen, då han försökte lära mig salsa on two, lyckades det plötsligt! Vilken utmaning! Ska det aldrig liksom gå att vila på lagrarna och njuta av t.ex. att man lärt sig SALSA och bachata och sånt. Nej, sen ska man vidare och lära sig salsa on two då allting kastas upp och ner igen. Istället för att starta på clavens första takt, startar man nu på den andra. Det som nu sitter i ryggmärgen ska dras ur och modelleras om. SUCK! Å andra sidan njuter jag mer av salsa on two för det ger en mjukare, mer sensuell dansstil!

Efter att Bruce åkt, for Juri och jag och handlade inför kvällens släktfest. Mats, Karen, Liam, Oskar, Kea och vår familj med Monica träffades hemma hos oss för mat och prat och vin och stoj! Det var en härlig kväll då barnen njöt av att vara tillsammans och vuxna satt och pratade över god mat. Kvällen var osannolikt varm och vi satt med dörrarna öppna ut i trädgården medan barnen lekte därute i mörkret! Det var säkert 17-18 grader på kvällen ännu! Imorgon har de lovat sommarvärme och sol! Juri och Monica ska åka med Sera på fieltrip till en trädgård här i Maryland. Hoppas de har en härlig dag! På kvällen ska Juri och jag till ambassaden på bastukväll med andra finska journalister och det känns härligt för vi har barnvakt!!!! Lyx!

3 kommentarer:

Jenni sa...

Hej va kul! Ut tillsammans med Juri det var länge sen. Ha det kul och hälsa alla!

Annika Johanna Westerlund sa...

Vad roligt! Njut av Juri så länge du kan!

Anonym sa...

Det känns säkert konstigt när allt ståhej är över!
Hoppas Juris arbetstakt lugnar sig nu då..(och att han inte behöver sova på soffan i vardagsrummet)Släktfesten lät fin, likaså SOMMAREN!!
Här är det supergrått och trist, 6 grader varmt och sådär smutsigt överallt.
Hobbe fyller 12 veckor nästa vecka och ska ÄNTLIGEN vaccineras så att vi kan börja åka runt och hälsa på folk och hundar lite mer!
Sköt om er, kram!