torsdag 27 november 2008

Inbrott i bilen och thanksgiving

Bilden är från igår på Salsa Room, Thanksgiving Extravaganza. Fr.v. Sarah, JoseAntonio, Karen, yo, Roberto

I förrgår hade vi inbrott i vår bil. Juri åkte in till DC och parkerade på sin "gamla gata", Willard St. där han bodde innan vi flyttade hit. Han hade jobbat och skulle sen gå på bio med sin kompis, parkerade bilen som innehöll jobb-laptop och en splitterny navigator (6 dagar gammal). Då han återvände 11-tiden på kvällen var passagerarsidans fönster helt inslaget, bilen fylld av glassplitter och både laptopen och navigatorn borta. Javisst - vi har blivit varnade tusentals gånger om att aldrig lämna t.ex. navigatorn synlig i bilen även om man bara är borta en kort stund. Men nu var de i alla fall stulna. Jag hade redan gått och lagt mig när Juri ringde om berättade om det som skett. Han ringde genast polisen och vi fick senare veta att minst 5 bilar hade råkat ut för samma sak den kvällen, på den gatan. En stund senare dök Juri upp med iskalla öron och dåligt humör.
Följande dag ringde Juri runt och fick tid för reparation av fönstret. Vi bor ju i USA och är klarar man sig inte utan bil, om det så gäller för en dag! Som tur fick vi tid samma dag och för 170 dollar fixades fönstret och städades bilen från glassplitter. Juri åkte via Best Buy och skaffade en ny, och bättre, navigator så nu är ordningen återställd! Vi är kanske litet noggrannare med att gömma undan GPS;en fast vi bara går in i butiken.....

I dag firar man Thanksgiving här i USA. Det är en jättestor högtid! Den är nästan större än julen eftersom ALLA firar den! Det är en nationell högtid så alla är lediga och man satsar på hemmafester med god mat. För en tid sen fick vi en inbjudan till middag hos Jacob och Andrea, ett par som är goda vänner till Nicke Torvalds som jobbat som korrespondent här tidigare. Vi har aldrig träffat dem men tänkte att det kan vara trevligt att tacka ja. Ett-tiden idag hämtade Jacob oss och det visade sig att de bor alldeles nära oss, på DC-sidan men bara några km härifrån. Jacob och Andrea visade sig var jättetrevliga och sociala! De hade också bjudit två Fulbright-studerande, Nazri, en kvinna från Pakistan och en man vars namn jag trots upprepade frågor aldrig uppfattade, från Afganistan. Vi hade en kiva middag med klassiska thanksgiving-ingredienser, dock inte kalkon!! De hade gjort kyckling istället. Men till det serverades squash-pudding, ugnsgrönsaker, gravy, pumpkinpaj (hmmmm måste medge att inget av det var så där särdeles delikat....). Med tanke på att det var en "blind-date" hade vi verkligen trevligt!
Imorgon blir det thanksgiving nr 2 hos Mika och Meppu med samma gäng som firade kräftskiva i somras. Vi ser fram emot det!

Igår var jag på en thanksgiving-extravaganza-salsafest på Salsa Room! Vi var ett större gäng som först gick till en Thai-restaurang, Bangkok 54, på middag och så gick vi till Salsa room och dansade bort kalorierna några timmar. Det var en fantastisk kväll! Körde sen runt halva Virginia och Maryland, via DC och körde hem folk så jag var hemma först efter 4. Så ikväll tar vi det lugnt, lagar hemhamburgare, ser på amerikansk fotboll och kopplar av eller laddar upp för morgondagens partaj!

3 kommentarer:

Ann sa...

Jättetassigt med inbrottet! Hur blir det med laptopen? Har ni någon försäkring?

Roligt med blind date-middag trots mindre smarriga maträtter..

Men jag blir helt slut när jag läser om ditt program!! Huhhu, jag skulle aldrig orka i den där takten.. här känns det som en prestation att komma iväg till jobbet och hem tillbaka. Men novembermörkret, -slasket och -förkylningen kan ju vara bidragande orsaker.

Unknown sa...

ja jäklar är väl allt man kan säga!! Mindre roligt att råka ut för inbrott minsann- undrar också om ni tagit försäkring för sådana händelser?
Håller helt med Ann vad beträffar ert program, men kan väl bara konstatera att ni minsann inte hinner ha tråkigt:)
Här är grått och trist igen efter snö-ovädret, folk är förkyldda och inte speciellt glada- kanske det blir bättre nu när alla jul-ljus skall plockas fram till Lilla Jul. Förresten- firar man lilla jul i USA????

Peter sa...

Det är bättre tända ett ljus än att förbanna mörkret. En lillajulshälsning från Pargas. Inga thanksgiving turkeys här, men nog tomtegröt och glögg.

Ha det bra, alla hälsar, också Gunnevi o Pentti som tittade in för att smaka på pepparkakorna som barnen bakade.