lördag 18 oktober 2008

Myakka State River Park (Adrians blogg)






Sista dagen i Florida for jag, pappa och mamma till Myakka State River Park. Det är ett ställe där man kör igenom en skog så kommer man till en sjö. Där finns massor med alligatorer, en massa olika fåglar och sköldpaddor. I skogen där finns det mycket vildsvin, copperhead ormar, skallerormar o olika insekter. Vi åkte på en guidetour igenom sjön. Guiden var jättebra, han kunde en massa om alla fåglar och ormar, han visste hur lång och hur mycket den vägde bara med att se alligatorns huvud. Vi såg några ungefär 10 alligatorer, några såg vi hela kroppen på och några såg vi bara huvudet på. Vi såg också många olika fåglar.
För några år sedan blev det ovanligt kallt i Florida och i vattnet i Florida, så tusentals fiskar dog och flöt upp till ytan. Då kom kanske några hundra gamar och åt upp varenda en fisk.
Efteråt satt alla gamar i trädet och rörde sig inte en fläck, då trodde alla som jobbar där att det var nåt fel med fiskarna så dom trodde att gamarna hade blivit sjuka. Några gånger hitta dom en liten fisk på marken och då flög den ner och hämta fisken, men när den var nere o hade fisken i munnen föll den. Efter en stund förstod dom vad det var med dom. Dom hade ätit så mycket fisk att dom var så mätta att dom inte kunde röra sig.

Efter att vi hade varit på guidetouren och sett många alligatorer gick vi och köpa en glass åt mig och så gick vi till bilen och åkte hem. Hemma hade Sera och momi värmt mat i mikron, vi åt spaghetti bolognese snabbt, sen åkte vi till stranden för sista gången.

4 kommentarer:

margareta.hall1 sa...

Röda små smultron blommor och grönt....
virats kring bordet sirligt och skönt
NU ÄR DET GHITAS FÖDELSEDAG
tidigt vi bakat kaka och krans..
långt innan solen tänder sin glans
NU ÄR DET GHITAS FÖDELSEDAG...
Sten säger Grattis lorven och Magga, Leena och Joonas ger en kram och säger, har den äran!
Vi följer med ert liv i stora världen och hoppas att ni har pengarna i behåll SPELA INTE!
Hälsa Juri, Adrian och Sera från Sten

Jenni sa...

Morjens Adrian! Häftiga djur som ni har fått se... Det är nog säkert kul att få uppleva en massa nya saker och sånt som vi i Finland bara kan se i tv eller drömma om! Ha det bra! Alla hälsar
H JEnni

Ann sa...

Huga vilka djur! Man kanske inte hade känt sig lika trygg om man varit där ensam, utan guide och säkerhet. Alligatorer, mega-ormar etc..
Huhhu, ni har fått uppleva och se så många fascinerande saker redan, man blir nästan avundsjuk!
Kiva att du också skriver i bloggen, hoppas på mer!
Stor kram av Ann, Kalle & Hobbe (som sover i min famn nu när jag skriver)

Peter sa...

Hej Adrian, igår kände jag mig också som en övermätt gam efter pizza och popcorn! Häftiga ställen ni varit på.. Nu skall jag gå ut i mörkret i Pargas, kanske jag ser en råtta eller en igelkott..

Peter