fredag 31 oktober 2008

Pumpkin-night

Dagen innan Halloween, tog vi in två av de största pumporna för att karva ur dem. På bilden intill skrapar vi oss i huvudet och testar knivar, märkningsredskap och läser instruktioner. Allt ska man göra för festligheterna här! Det var faktiskt svårare än jag trott att få kniven att gå igenom det hårda skalet. Visserligen hade vi en sorts "engångs-set" från Safeway men det ska ju funka. Öppnade först ett lock i pumpan och gröpte sen ur den. De vackra kärnorna sparade vi för jag minns att vi en gång ätit sådana hos Freddi och Vonne och de var supergoda som rostade och saltade! Adrian fick i uppgift att slita bort slem-senorna som Ceti kallar dem ;) Så valde barnen vilket mönster de ville ha på sina respektive pumpor. Adrian valde ett smilande ansikte och Sera en katt. Adrian försökte tappert skära en liten stund men överräckte leende kniven åt mig och bad mig fortsätta. Så jag skar hans medan han såg på och uppmuntrade. Han tyckte den blev fin! Sera surade för att hon inte fick skära ut locket vilket var jättesvårt men sen insisterade hon på att få skära ut katten själv. Nästan allt gjorde hon! I slutändan klädde barnen på sig sina dräkter för att prova att allting satt. Så satt vi ljus i pumporna och förde ut dem i mörkret och vad fina de var!!!

Oooops, medan jag sitter här också skriver hände nåt scary! Jag såg i ögonvrån att nåt rörde sig utanför fönstret och min första tanke var att det är en stor hund. Men det var en vitsvans-hjort som irrat in genom en smal grind och ställde sig att tugga på buskarna på vår bakgård! Hann fota den, oj stackarn, hoppas ingen kör på den för den var nog helt borttappad när den rusade iväg och ut på gatan!

3 kommentarer:

Annika Johanna Westerlund sa...

Vilka härliga pumpor ni gjort. Roligt verkade ni ha under arbetet i alla fall. Rebecca har just kommit hem från Halloween diskot som klassen vår arrangerat. Roligt har de haft och pengarna är slut så allt väl hos oss.
Ha en skrämmig halloween!
Annika

annika sa...

Underbara pumpor!!! Mysigt med alla ljus, härligt pirrigt med alla spöken. Säkert roligt uppleva en Halloween på riktigt! Ha det bra hela familjen!

Ann sa...

Jättefina pumpor! Mysigt med Halloween-firande, traditionen har ju inte slagit igenom riktigt lika stort här ännu.
Hoppas det blir en spöööklig, myysig och superrolig helg!
stor kram!