torsdag 30 oktober 2008

Svärmors-invasion ;)

Lars-Einar skämtade att Washington får en veritabel svärmors-invasion i dagarna! Kea är hos Mats och Karen just nu och imorgon kommer Monica! Av en slump infaller deras besök samtidigt! När annars ska man komma till Washington den här hösten än när det är presidentval?

Adrians träningar förblev ett frågetecken för mig. Vi åkte iväg till en fotbollsplan ganska långt härifrån.. Det var kallt och blåsigt och en massa små killar som sprang av och an med bollar. Adrian tränade med dem (det visade sig vara travel-teamet plus 5 utvalda pojkar som skulle visa vad de går för) i närmare två timmar och slutresultatet - niente! Tränaren sa att han vill se alla pojkar en gång till, att laget i princip är fullt, att träningarna slutar för vintern nu (suck) och att han hör av sig senare. Jaha - och? Vad händer sen? Jag överlämnar hela ansvaret åt Juri som har större insyn i fotbollen än jag. Adrian verkade dock helt nöjd med träningarna men tyckte att de inte avvek så mycket från Viikkarits träningar förutom att de spelade mera igår.

Jag stod vid fotbollsplanen och frös trots vinterjacka och halsduk. Vinden trängde in i varje por och jag svor. Här är exceptionellt kallt för den här årstiden, säger alla. Men å andra sidan, kallare än det här lär det inte bli mitt i vintern ens, så nog ska vi väl överleva. Idag är det redan varmare, solen värmer så skönt. Nåväl, jag stod där och funderade om jag skulle ta en rask promenad eller göra som alla andra föräldrar, gå och sätta mig i bilen, starta den och vänta där i värmen. Träffade på en av Adrians skolkompisars, Voytas, mamma. Voyta är från Tjeckien. Mamman, vars namn jag inte minns, var mycket trevlig och öppen så vi pratade, promenerade runt kvarteren och märkte att vi då träningarna tog slut hade hunnit få veta massor om varandra! Henne träffar jag gärna på nytt!

Idag har jag inhandlat godis för ett helt kompani! Kassarna vägde som synden men jag har förstått att man bara MÅSTE ha en massa karkki när trick or treatarna kommer på besök. Jag fräste runt på olika ärenden, hämtade dansskorna från skomakaren, bytte Adrians halloween-dräkt, köpte mat och godis och så åkte jag till Friendship Heights, till Booeymonger på brunch med Karen, Kea och Liam. Solen sken in och vi åt Booey-platter med scrambled egg, korv, bacon, bagels och kaffe. Vad är väl mera amerikanskt? Måste svänga runt med dammsugaren i grym fart idag för att göra av med alla kalorier ;). Ikväll ska vi gröpa ur pumporna och försöka göra diverse skrämmande face på dem. Få se hur det ska gå! Köpte pumpkin-kit i butiken, där finns knivar och gröpar och modeller för olika ansikten. Väntar hem barnen kl 3 och då börjar vi. Nu ska jag ta en liten tupplur (vadå lyx...) och sen dra fram dammtrasa och -sugare!

1 kommentar:

Unknown sa...

Hallå!

Här är det kväll före Halloween kväll men vi håller inte på att gröpa ur pumpor ;). Väntar på att få läsa vad du tyckte om att fixa dem?! Har förstått att det inte är så lätt... Men det gick säkert bra.

Vi ska fira Halloween på discot i skolan som Kevins klass ordnar. Jag har en häxhatt som jag "dekorerat" med spindlar och Kevin är lie mannen - huhuu.

Ha en super rolig riktig Halloween och vi väntar på alla bilder!!
kram!