onsdag 1 oktober 2008

Target, Five Guys och spyor

Tisdag, ledig dag. Alla vaknade tidigt, trötta. Jag mådde konstigt, kände mig yr och svag men åkte ändå iväg till spanskan. Vi var bara tre stycken på kursen igår och jag var helt väck! Inget gick in i min skalle och inget fiffigt kom ut ur min mun. Det kändes nästan obehagligt.... När jag kom hem träffade jag tre lika trötta och underliga typer men vi åkte ändå iväg till Target för att köpa cykelhjälmar åt barnen. Alla har talat om Target men vi har inte stött på en enda sån sen vi kom. Nu letade vi upp en i Rockville. Target är litet som Citymarket fast trevligare. Hittade hjälmar, mattermosar och vimlade omkring bland Halloween-rekvisita. Har aldrig sett på maken!! Det fanns en miljon saker i anslutning till Halloween. Som tur har vi hört att man bara måste satsa på Halloween och förbereda sig noggrant. Det kan inte gå som i Finland då "virvon-varvon"-häxorna dyker upp och det alltid är en lika stor överraskning. Vi har aldrig godis färdigt hemma så antingen har vi rusat till R-kiosken och köpt litet eller så har vi gömt oss bakom dörren och inte öppnat. Men sidu det går ju inte här! Här ska det bli trick or treat i kubik. Man bör köpa ett ämbar med godis minst. Så springer här utklädda hemskheter och ber om godis fram till sena natten. Ifall man inte vill ha flera trickare så ska man släcka lamporna men det ska inte ske förrän mot kvällen. Barnen har någon form av maskerad i skolan så vi måste hitta på några fina dräkter. Men det lär inte vara något problem. I Target hängde den ena grymma dräkten efter den andra på rad. Så ska man ju ha en eller flera pumpor i trädgården. Så nu ska jag åka iväg och köpa pumpor, skära ut hemska monsterögon när det närmar sig. Helst ska man ha en massa blinkande skelett, skrattande monster, lysande pumpor och spöken i alla knutar. Det ska nog bli spännande att se vad det är!!

Target var uttröttande för barnen så vi belönade dem med en tur till Five Guys, världens bästa, mest äkta hamburgerkedja. Vi tog maten med oss hem och såg en dvd som vi lånat på bibban. Mitt i filmen började det blixtra och åska och ösregna ute så vi tog en paus för att se på spektaklet en stund! Himlen lystes upp av blixtar som avlöste varandra utan paus!!

I morse när vi vaknade, sa Sera att hon mådde konstigt och var yr. Hon ville inte äta nåt, bara ett äpple men hon hann inte ens smaka innan hon började kasta upp. Så hon stannade hemma idag. Hon låg mest framför tv:n under en filt medan jag städade huset och Juri åkte iväg för en intervju. Så kom Kim för en promenad och vi hade gått ca 40 min när Sera ringde och sa att hon kastat upp igen så jag gick hem tillbaka. Det är inte så trevligt att ligga hemma och spy ensam. Hayley kom ändå till oss mot kvällen , vi hade kommit överens om att hon skulle vara här medan familjen var nån annastans och de ville inte ändra på det. Sera och Hayley såg en film och så åt vi svenska köttbullar från Ikea, och potatismos. Hayley verkade gilla det!

Kvällen har varit en riktig vardagskväll med biltvätt, handlande, skypande och vilande. Jag känner mig också underlig idag, har somnat ett par gånger när jag försökt läsa. Kanske vi drabbats av den stora utmattningen? Hoppas morgondagen är bättre!

Juri är för tillfället i Staples för att handla printerbläck och ett plakat till Sera. Sera har som hemuppgift till nästa vecka att göra ett "Thousands project". Hon ska välja en typ av "sak" som hon tar tusen stycken av och limmar upp i grupper på ett plakat. Det kan vara tusen klistermärken, tusen makaroner, löv, slantar, gem, foton... vad som helst. Sera valde pärlor, det har vi gott om. Hon skulle vilja ha en bild av Shaka i varje grupp och pärlor där omkring. Få se vad hon hittar på! Idag är hon för trött för att börja på projektet men imorgon ska vi välja pärlor. Ser fram emot "Thousands museum" då alla barn ställer ut sina projekt och har vernissage i skolan!

3 kommentarer:

Ann sa...

Stackars Sera, hoppas hon mår bättre nu! (och ni andra mattisar också)
Jag har förstått att Halloween är hysse i USA, lite roligt låter det ju ändå - säkert kul för barnen! :)
När jag läste din text undrade jag länge vad MATTERMOSAR var för något förrän jag fick betoningen på ordet rätt. Inte MATTER-MOSAR utan MAT-TERMOSAR.
Tänkte att det var någo schweiziska älgar. (Matterhorn-Moose you know..)

Annika Johanna Westerlund sa...

Jag undrade just det samma. Tack Ann att du redde ut mitt problem. Jag började känna mej som en dum blondie när jag inte fattat vad du skrivit. Men det redde ut sig till sist. Hoppas Sera mår bättre och att ni andra inte har fått magsjukan också. Många kramar från ett vått Finland.

Jenni sa...

Nog har ni otur med hälsan. Kanske det är rågbrödet och "salmiakki" som fattas. Dessutom är det kanske det att det är för varmt för en som är van med det finska klimatet:)
Sköt om er och hoppas att ni snabbt blir friska!
Hälsa Sera och Adrian med megakramar från Pargas bönderna!