torsdag 4 september 2008

Aaaatjo för trettiotusende gången

Flunssa igen! Otrolig, mastodontflunssa. Bihålorna täppta, halsen öm, ögonen och näsan rinner. Hostar som en gammal gubbe och är hes som en storrökare. Jäkla airconditioning. Idag är det så fruktansvärt hett därute närmare 100F!!! Igår steg vi upp tidigt, skyndade iväg med barnen och deras lunchbags (de vill inte äta skolans mat, vilket är bra, vem lever på hamburgare, pizza och franskisar?) och tillbaka hem för att invänta flyttlasset. Meppu dök upp vid 9 och vi satt och trummade med fingarna till kl 11 då Juri ringde och sa att de kommer först följande dag.... Jag blev alldeles fruktansvärt, barnsligt arg. Tycker vi har väntat tillräckligt. Meppu var snäll så hon släpade iväg mig till Friendship Heights till Cheescake Factory på lunch. C.F är ett ställe som faktiskt specialiserat sig på cheescake men där finns en hel del annat också, väldigt god mat. Eftersom jag var superduperflunssig, svettig och matt, förpassade Meppu mig till solen. Här lär man kurera flunssa med sol sol sol och jag svettades ännu mer över ett glas iskall underbar Mojito! Vi åt gott och allt kändes gladare och lättare. Så vandrade vi till Filenes Basement och köpte ett antal handväskor på extrem rea (jovisst jag SPARADE pengar på att köpa dem). Vi gick via Washington Sportsclub för att fråga om medlemskap och danslika workout-timmar fast jag just nu mår så unket att jag inte kan tänka mig att sporta.... Så kom barnen hem från skolan med en hel del läxor och med susande huvud satt vi vid bordet och försökte lösa svåra uppgifter tillsammans. Här satsar man (speciellt i Adrians klass) på att barnen ska fundera ut hur de tror att saker och ting är och sedan motivera det. T.ex. fick Adrian fundera på följande kluriga uppgift: Om du vill veta vilket "sneakers"-märke som är det populäraste och du går in i en outlet för "sneakers", är det då en "random-undersökning" eller inte? Motivera! Huuuu... ganska svårt för en 11-åring, dessutom på engelska! Vi gjorde läxor ett par timmar nästan och så var det dags att gå i säng. Jag slocknade före 10 och vaknade bara ett par gånger av hostattacker. Litet före 8 på morgonen satte jag mig upp med ett ryck, vi hade försovit oss!!!! Flyttgubbarna skulle komma inom en kvart! De dök upp och vi hastade iväg till skolan och jag tillbaka hem. Meppu kom igen och hjälpte och hade med sig en hel kass med homeopatiska medel mot flunssa. Jag har sköljt bihålor, sugit i mig hostdekokter och satt små kulor under tungan och tycker mig faktiskt må bättre!
Flyttgubbarna var 3 till antalet. Bossen, en svart buttergök, var inte så trevlig. Han körde och förde med de två latinon han hade med sig. Den ena av dem var väldigt snäll och oroade sig över min hosta. Jag var tvungen att sitta ute vid lastbilen och pricka av de lådor de bar in. Med jämna mellanrum kom de fram till mig och visade innehållet och funderade vart de skulle föras. Det snurrade i huvudet och jag bara längtade efter att få gå och vila! 4 timmar tog det ungefär och under tiden var Meppu i köket och packade upp och satte in i hyllor och lådor. Vilken hjälp! Jag vet inte hur jag skulle klara mig utan hennes omtanke. Hon har ställt upp så mycket och ringt och skött om mig! Också Merja ringde och erbjöd att komma och packa upp men jag avböjde, kände att jag inte orkade ge order ens mera.
Barnen fick gå till poolen efter skolan med Kim, Jonah och Hayley och Sera ringde därifrån och lät glad. Skönt för dem att få göra nåt kul istället för att gå här hemma och se på en flunssig mamma och packlådor. Vardagsrummet är fint redan så här är trivsamt men deras rum är fulla med papplådor. De kommer nog att bli överraskade när de kommer hem! Känns härligt med EGNA saker runt sig!!
Nu ska jag slänga mig i vår egen soffa och bara vila, vill bli frisk! Saknar er alla därhemma!

2 kommentarer:

Ann sa...

ANGSTIGT med sådär långvarig och påfrestande flunssa! Det driver ju all kraft ur kroppen.
Stackars dig, förstår att det är jobbigt att ha tusen järn i elden och allt ansvar när man helst bara vill ligga och sova och dricka varm saft.
Meppu verkar ju vara en superhyvens typ - vad bra att hon kunnat hjälpa dig så mycket!
Och TACKÅLOV att flyttlådorna nu kom - äntligen!
Nu kanske det blir ännu mera hem.
Stor kram

Annika Johanna Westerlund sa...

Grattis! Äntligen har ni fått ert hem till ert nya hem eller hur man nu borde säga det. Vila nu lite och koka ihop ett te med nejlikor, rå ingefärarot, lagerblad och honung. Det rä Pavels specialitet som vi använt oss av under alla dessa år. Man ska dricka det så varmt du bara kan men akta dej om du provar det för du får kisi en hel del pga ingefäran. Krya på dej nu! Kramar från soliga Nordsjö!