lördag 6 september 2008

Vårt hem!

Konstigt härligt hur känslan ändrar i hemmet så fort det kommer egna saker att inreda med! Plötsligt är huset tryggare och varmare. De sista två nätterna jag sov ensam med barnen, vaknade jag inte mer flera gånger per natt utan sov gott och lugnt ända till morgonen. Klart det också kan ha berott på flunssan, jag slocknade som slagen i huvudet på kvällarna men jag tror att det också var hemkänslan som var så skön.

Picnicen på fredag var riktigt trevlig! Regnmolnen hotade i horisonten och de oroliga amerikanarna spanade upp i skyn, livrädda för Hanna, redo att slita ihop sina filtar och rusa iväg. Vi blev genast inbjudna att sitta med Emma och Jens, deras barn Algot, Sonja och Hilda. De flyttade hit från Sverige för ett år sedan och Emma har gett mig en hel del nyttiga tips. Adrian försvann ganska snabbt med sin nya kompis Benjamin från Frankrike och de sparkade fotboll hela picnicen. Snart fylldes gräsområdet med barn och vuxna och det var trevlig stämning. Efter en timme började det dugga och inom 10 minuter hade folk rafsat ihop sina grejer och dragit sig mot sina bilar. Vi promenerade hemåt tillsammans med Kim och hennes son Jonah, Leslie och hennes son Brahm. Killarna bad Adrian komma med till Brahm och leka och där var han till sena kvällen! Sera och jag åkte in till Friendship Heights för att skaffa en gardin till gästrummet. Vi satt sen alla uppe och vakade och väntade på Juri. Sera hade gjort en fin välkomstteckning som hon klistrat upp innanför den klassiska amerikanska ytter-glas-dörren! Vid midnatt dök en trött Juri upp med ett enormt leende då han fick syn på oss och på vår stora mjuka soffa som tronade i vardagsrummet! Vi satt uppe en stund och pratade om saker som hänt under de två veckor Juri varit borta. Sera somnade i soffan och Adrian började nysa och pysa så nu har han också den tunga flunssan jag dragits med i snart en vecka. Vi slocknade alla utmattade av olika orsaker och sov länge nästa morgon. Jag vaknade ett par gånger under natten och gick ner för att kolla Adrian, hur han sov (har de hemska allergianfallet från sommaren i färskt minne). Han snusade gott men andades just så tungt som man gör när man är jättetäppt i näsan.

Morgonen kom men det blev inte ljus för orkanen Hanna hade anlänt, dock utan alla hårda vindar. Men det regnade! Och regnade! Och regnade! Det skvalade längs gatorna och var tomt överallt. Vi skypade med momi och Kasper och Hedvig innan morgonmålet och jag gjorde litet spanskaläxor till barnen stora förtjusning. Det är inte bara de som har läxor!
Vilken skön dag vi hade! Regnet droppade och vi slöade hemma. Hayley (Jonahs syster) ringde och bad Sera komma och leka så hon tillbringade några timmar hos Antonellis. Det har slutat regna, solen tittade fram igen innan mörkret föll. Nu ska vi äta middag, cajunräkor till förrätt, biff och klyftpotatis till varmrätt och fortsätta den sköna kvällen, två av oss snörvlande, två annars bara småtrötta. Härligt med eget hem!

4 kommentarer:

Annika Johanna Westerlund sa...

Va skönt att ni alla är tillsammans igen! Stackars Adrian som nu ska dras med monsterflunssan. Hoppas Sera kommer undan den! Rebecca var orolig över Sera när hon skrivit några e-poster till henne och inte fått några svar. Hon trodde att stormen som hon och Pavel hört om på CNN fanns hos er och var mycket olycklig! Va skönt för er att få ert hem tillbaka. Hyllan med lampan ser riktigt lyxig ut! Sera har blivit jätteduktig på engelskan. Hon lär sej ju otroligt snabbt! Hälsa henne från oss här uppe i norr! Krya på er! Kram från Annika och Rebecca

Ann sa...

Matsalen ser superfin ut!!

Skönt att Juri är hemma igen.

Sofia sa...

ghita!
jättekiva att höra att allt gått så bra, förutom den förbannade snuvan! :/ jag vet hur de brukar vara med air condition, det finns de massor av här också o resultatet är snuva. ert hus ser verkligen jättefint ut. o blir så glad att höra att de verkar gå bra för a & s! :) de verkar ju som de har fått en massa nya vänner och en massa roligt att göra. och duktiga är de ju också! :) tycker de att det har gått bra på engelska? till och med jag tycker det är mycket jobbigt och frustrerande med skolan och engelskan här emnellanåt, svåra uppgifter! som den som adrian fick t.ex. när man skriver ett lab report här ska den vara typ 3 sidor lång med en massa olika grejer, de är nog jobbigt. o varje vecka! huoh. kiva att juri e hemma, hälsa! o akta er för stormarna :| saknar er!

Bjarnes bilder sa...

Hej!
Oj va mysig er matsal ser ut! Skall bli kul att äta där vid jul!!
Ja jenkarna kan väl inte förstå att ni som kommer från Regnland inte springer för några droppar! Här skulle nog hela landet ha stannat denna höst så som det regnat! Skönt att Juri är "hemma2 igen! Men hur länge?
Har du följt med hur Ike har farit fram med "vårt" Cuba! Skulle ha varit häftigt att gå på Malecon i går..
Må så Gott!