måndag 25 augusti 2008

Open House

Försökte få barnen att skriva idag men de orkade inte, vi kom hem så sent... Ska försöka få dem att skriva imorgon istället efter första riktiga skoldagen! Det var öppet hus i Westbrook Elementary school idag och tidig väckning! Hade inte sovit så värst gott i nya huset när Juri är borta... Meppu kom 7.45 och litet efter 8 traskade vi iväg de få minuter det tar till skolan. Vi gick först till Adrians klassrum i översta våningen där hans lärare, miss Vincent, väntade på oss. Hon verkade bra, klar och självsäker! Adrian var inte alls nervös så ganska snart lämnade jag honom och Meppu kvar i klassen och gick till Seras klass som är utplacerad i en barack på gården. Där väntade miss Horos på oss, vi var först på plats. Barnen måste kalla lärarna vid efternamn och ms, mrs eller mr före, lite underligt för våra barn. Hon var trevlig som förra gången men klart litet nervös. Jag hade luskat ut att hon är ny i skolan för i år (förra året auskulterade hon i den här klassen). Vi visades runt i Seras klass och där fanns redan klädhängare och utrymme för Seras saker, båda med namn på. På väggen fanns kalender med allas födelsedagar och på alla andra väggplanscher fanns redan Seras namn med! Snart började folk droppa in. I Seras klass finns 23 elever, mera flickor än pojkar. I Adrians klass är det tvärtom, 19 pojkar och 9 flickor! Sera var mycket blyg och höll sig tryggt intill mig. Barnen verkade nyfikna på henne, de kom fram till oss och tittade och presenterade sig! Artiga barn! Jag förklarade att Sera inte kan engelska ännu men faktum var att hon svarade på nästan alla frågor och visade att hon förstod det mesta som sades! Barnen verkade glada att träffa varandra efter sommarlovet och visst kändes det säkert konstigt för Sera att vara den enda som inte kunde hälsa och skratta med de andra. De flesta föräldrarna kom fram och presenterade sig och verkade intresserade av oss och vi blev alldeles yra och minns garanterat inte ett enda barns eller en enda förälders namn mera! När det var bara några barn kvar, kom två flickor fram till Sera och ville prata och hjälpa henne. De sade att de kan visa henne vägen till luchen imorgon och annars också ta hand om henne! Gulligt! Innan vi gick hem träffade vi en mamma till en flicka som går i Seras parallellklass, Kim heter hon. Kim har också en son som går i Adrians parallellklass. Dessutom bor de väldigt nära oss så vi hann redan komma överens om att alla 4 kan gå till skolan tillsammans. Hon bjöd oss också att komma med till en privat pool här i kvarteret, som deras gäster, imorgon efter skolan! Det måste vi ju nappa på! Barnens farmor talar svenska så Kim var ivrig att fösa oss ihop så svärmor får tala sitt modersmål!
Adrian och Meppu kom samtidigt ut från skolan och kunde berätta att Adrian blivit bjuden av en kille att komma ner till cafeterian och äta donuts med honom!
Efter skolan gick vi hem till oss och satt en stund och drack kaffe med Meppu. Så åkte vi iväg till Tyson's corner, ett enormt shoppincentrum för att gå på bio. Sanna var med och ville se Mamma Mia så vi gick alla på den. Meppu såg den för tredje gången, Sera och jag för andra. Den var precis lika bra och jag skrattade och snyftade precis lika mycket som förra gången! Adrian tittade intresserat på den men sa efteråt att "den var helt ok" (vad annat kan man säga...). Han slog till mig då och då med armbåden och viskade "mamma, du får inte gråta nu"! Efter bion träffade vi Merja och hennes familj som kommit till Tyson's corner på kaffe då de hörde att vi var där. Vi letade febrilt efter penaler åt barnen men här har man inte penal på samma sätt som vi är vana vid. Man knipsar fast sin penna i mappen på något lustigt sätt... Vi hittade något som kan användas som penal åt Adrian men inget åt Sera. Vi får vänta på flyttlasset, där finns penaler!
Vi hängde länge i Tyson's corner eftersom det inte är någon idé att åka längs ringvägarna mellan 17 och 19, de står på stället! Halv 7 hade vi tröttnat så vi åkte i alla fall och körde i halvrusning. Nu sitter Adrian och lyssnar på Iron Maiden skiva som Meppu köpte åt honom, han är nöjd och glad ;)
Vi ska gå tidigt i säng efter en tung dag! Imorgon börjar allvaret på riktigt! Hoppas det går bra!


3 kommentarer:

Ann sa...

Jättekiva att du skriver så där utförligt, fint att få vara up-to-date med allt som händer!!

Måste medge att jag blev tårögd när jag läste om barnens öppet-hus-dag i Westbrook..
HÄRLIGT att läsa att både Sera och Adrian verkar ha tagits bra emot, både av elever och föräldrar!
Och är det inte ganska lämpligt att det är fler flickor i Seras klass och fler pojkar i Adrians? :)

Hoppas dom två flickorna håller sitt löfte att visa Sera omkring och annars också stöda henne jättemycket de första dagarna!!
Och hoppas att doughnut:en med Adrians kompis är början på en vänskap!! Månne han gillar Iron Maiden? ;)

Både Adrian och Sera är jättemycket i våra tankar idag och håller tummarna stenhårt att första dagen ska kännas bra!!
Uppdatera, uppdatera!!

stor kram

Peter sa...

Uppdatera, uppdatera.. Vi kastar oss på bloggen genast i morgon för att höra hur den första skoldagen har gått. Kasper hälsar, han var på handisträning fast han "suger", men han hinner passligt före futisen.. Nu väntar läxor. Men om HAN säger att det var "rankka dag", kan jag bara föreställa mig hur trötta kusinerna måste vara! Hoppas allt gått bra, vi lever med!

Unknown sa...

Hej på er!
Hur har första dagen gått?? Har loggat in mig nu och då för att se om det kommit en rapport!
Vi har tänkt på er mycket hela dagen idag!
många kramar!