söndag 17 augusti 2008

Sommarsöndag på Brettonwoods Country Club i Potomac


Idag tillbringade vi en fin söndag på Brettonwoods Country club i Potomac, en klubb där Kari och Krista är medlemmar. Det är ett vackert område med golf- och tennisbanor, klubbhus och swimmingpooler. Vi åkte iväg genom områden som är helt nya för oss, nordväst om Bethesda. På mindre än en halv timme var vi ute på landet! Hästar betade på gröna stora ängar, vägarna kantades av "mansions" så stora att man bara baxnade! Framför vart och vartannat fanns skyltar som visade att det var till salu eller till uthyrning. Så illa är ekonomin nu och det syns tydligt i hus av den här typen. Klubben var väldigt fin och Krista, barnen och jag tillbringade hela dagen vid poolen som hade simbassänger, trampoliner, rutschbanor av olika storlekar. Kari, Juri och Adrian spelade tennis men kom sen till poolen. Mot eftermiddagen åt vi på klubbhuset och åkte sen hemåt. Sera och Olivia har blivit så goda vänner att de ville fortsätta dagen tillsammans och Sera åkte med Mokkos hem till dem.
Meppu och jag har hittat diverse dansskolor på nätet och bestämt oss för att prova en idag. När vi kom hem från klubben satt Meppu ren och väntade på vår trappa. Vi åkte till Friendship Heigths till "Joy of motion", en dansskola som lär ut salsa mellan 5 och 7. Första timmen dansade vi rueda på nybörjarnivå. Det fascinerande var att gruppen bestod av flera män än kvinnor!! Vilken lyx för en som i Finland varit van att stå och köa för att få dansa med en man. Andra timmen flyttade vi oss till en annan sal och gruppen hade vuxit till dubbel storlek (här får man droppa in som man vill). Tre lärare delade in oss i tre grupper, "beginners, intermediate och advanced". Meppu, som dansade första gången idag gick förstås till nybörjargruppen och jag valde intermediate. I samma sal pågick sedan undervisning i tre olika grupper samtidigt, sida vid sida. Det var en alldeles fantastisk stämning! Människorna skrattade och pratade med varandra, frågade och hjälpte där det behövdes! Det var inte så stor skillnade med tiden heller, lektionen skulle sluta 7 men 20 över dansade vi för fullt ännu. Jag smygkikade på Meppu i gruppen intill och såg hennes breda leende och märkte att hon verkligen trivdes! Det gjorde jag också! När lektionen var slut, kom några och pratade med oss, var nyfikna på vilka vi var. Under tiden pågick någonting i salen, dörrarna stängdes, mat och dryck kom fram och musiken började spela. Det visade sig att på söndagar avslutas lektionen med dans mellan 19 och 23.30! Vilken bra idé! Vi stannade kvar och jag deltog i några ruedadanser och t.o.m ett par låtar salsa innan vi gick för att äta en bit mat. Nästa gång ska vi absolut stanna kvar till slut! Redan den här första gången fick jag mailadress av en brittisk kvinna, Sarah, som erbjöd sig komma med ut och dansa för hon minns hur det kändes att vara ensam i början! Vi fick också en hel del tips om evenemang, här ordnas salsa varje kväll i veckan. I tisdag ska vi gå till en restaurang, Barking Dog, som har salsa. Och nästa söndag, absolut, tillbaka till Joy of motion. Meppu blev helt biten av dansen, hon strålade och kvittrade hela kvällen medan vi satt på en uteservering dit Juri och Sera också kom. Adrian ville stanna hemma ensam första gången! Nu skvattrar de där uppe i övre våningen (lite rödbrända av solen...) fast klockan är 23.30 och de borde sova! Det borde jag också!

2 kommentarer:

Peter sa...

Hej hallå, tack för "rundturen" med webkamera, kul att se hur ni har det. Det nya logitechögat som stirrar anklagande på mig nu när jag sitter och surfar på musiksidor går tyvärr inte att traska runt i huset med lika lätt. Kanske med en låång ledning kan ni se Kaspers nymålade rum.. Som ni såg igår var det två halvsovande vuxna som invigde kameran, efter en låång dag vid fotbollsplanen (alltför tidig väckning..) var det skönt att dega framför OS sändningen. I kväll är det Heddi som har match, Jenni kör.. Juri; Kul juttu på Yles sida om byråkratin och poolbeteende (Ghita hade refererat, men vi garvade ändå gott). Kvällens musiktips: Black Stone Cherry. Led Zep möter Lynyrd Skynyrd..

h. Peter

Annika Johanna Westerlund sa...

vi fortsätter vara avundsjuka! Njuuuut av solen och värmen och varandra så mycket ni kan. Lycka till med skolstarten som kommer bakom hörnet strax....kram från en halvsovande Annika som fått det råa budskapet idag att jag har diabetes 2. Buäh!!!:(